Historien bag M.I.A - Care

Mit navn er Mia Marquardt

Jeg har i mange år gået med tanken om at jeg en dag måtte starte min egen firma inden for handicapområdet. Det skulle være et firma som ser mennesket bag et handicap, som forstår at alle har sin plads og ret, som ved at man ikke kan putte alt i kasser og at nogle dage er bedre end andre.

”Tiden er så Nu – lige nu.

Jeg er opvokset med en handicappet far – rygmarvsskadet pga. en badeulykke da han var 15 år. For mig har han altid ”bare” været min far, men set tilbage ved jeg godt at ikke alle har set det sådan.”

Jeg har oplevet det mange sikkert oplever bl.a.:

Som teenager ikke fik sagt til nye venner at min far var handicappet og sidder i kørestol, kommenterende var ofte: hvorfor sagde du ikke noget, det er da pinligt for jeg ved ikke hvad jeg skal sige til ham. Men jeg tænkte ikke over det, for han var jo min far og man skal bare snakke med ham som med alle andre. Hver Jul tog min søster og mig med vores far på julegave shoppetur for at hjælpe vores far med at købe gave til min mor – der oplevede vi flere gange afstandstagen eller medlidenhed. En gang hvor jeg havde brækket min arm ville jeg ikke med fordi jeg var sikker på at alle ville kigge på mig, til det sagde min far: så længe du er sammen med mig så ser ingen det, for det er mig de kigger på!

 

Jeg har oplevet frustrationerne over systemet – problematikkerne omk. ferie muligheder – det at få de rigtige hjælpemidler – fordommene – folks uvidenhed blandet med frygt og meget mere gennem min far. Jeg har også set de fantastiske muligheder der er for at komme videre og få hjælp, f.eks. fysiurgiskhospital i Hornbæk (som det hed i sin tid) der er jeg kommet fra barnsben da min far var psykolog hos dem, sikke et fantastisk sted både inden i og omgivelserne, så skønt, men også overvældende at se så mange kæmpe en brav kamp.

Mit arbjedsliv

  • Jeg startede efter folkeskolen med en kontor/salgsassistentuddannelse men vidste hurtigt at det var ikke det jeg skulle, så jeg fik arbejde i hjemmeplejen som ufaglært og var der nogle år.
  • Derefter tog jeg uddannelsen som social og sundhedsassistent.
  • Efterfølgende fik jeg en stilling som Team koordinator og dagligleder inden for fritvalg (privat hjemmepleje) super spændende tid hvor jeg faktisk synes vi gjorde en forskel.
  • Senere har jeg været konsulent inden for hjælpemidler – jeg har skruet, tilrettet og tilpasset mange kørestole. Jeg har fundet den rette stol – pude eller madras til dem jeg kom ud til og jeg fik en ekstra uddannelse i tryksår og siddestillinger.
  • Jeg har i min tid arbejdet meget med forflytninger og er instruktør i det. Jeg har arbejdet med terminale borgere i eget hjem (døende) og er førstehjælps instruktør.
  • Så fik jeg arbejde som chefkonsulent i et handicapfirma, der kunne jeg mærke at jeg var ved at være et sted hvor min viden og livserfaring kunne bruges til noget.
  • Jeg ønsker at møde livet – se hver dag som en ny dag med nye udfordringer.
  • Jeg vil kunne se mig selv i øjnene hver dag og vide at jeg har gjort alt jeg kan, fordi jeg kan.

Jeg har set og oplevet tingene: fra min fars side – som pårørende – som hjælperen og som konsulenten og jeg ved at det ikke er bare lige, men også at hvis vi alle lytter og gør hvad vi kan så er vi stærke sammen. 

Har du truffet beslutningen eller overvejer du?

Ring til mig på 50 39 49 59